Close
Skip to content

РЪКАВИЦИ НИТРИЛ

Нуждаете се от нитрилни ръкавици?

Ние от АЛДЕНА сме насреща.

Еднократните ръкавици от нитрил АЛДЕНА са подходящи за употреба, както в медицинския сектор, така и в индустрията. Нашите нитрилни ръкавици не съдържат латекс и със сигурност са правилният избор за Вашата дейност. Нитрилните ръкавици АЛДЕНА се произвеждат от синтетичен каучук и са идеални, когато се изисква добра химическа устойчивост. Химическата устойчивост, която се дължи на акрилонитрилния мономер, е едно от най-важните свойства на нитрилните ръкавици за еднократна употреба. Нитрилът издържа при съприкосновение с мазнини, бензин, дизелово гориво, много киселини и масла. Ето защо ръкавиците от нитрил са предпочитаният избор в различни сфери на индустрията, като автомобилната, химическата, професионалното почистване, салоните за красота и много други.

Нитрила е също така чест избор и в медицинския сектор, където качеството и надеждността са от огромно значение. Всъщност нитрила предлага от три до пет пъти по-добра устойчивост при продупчване спрямо латекса и е предпочитаната алтернатива от медицинските специалисти. Нитрилните ръкавици АЛДЕНА са произведени в съответствие с изискванията на Европейската директива за Медицински Изделия 93/42/ЕИО и Европейската директива за Личните Предпазни Средства 89/686/ЕИО и покриват Европейските норми за качество EN 455 1/2/3, EN 420 и EN 374 2/3. Ръкавиците от нитрил АЛДЕНА предоставят здравина, издръжливост и защита срещу патогени съдържащи се в кръвта и други биологични течности. При наличие на алергия към латекса медицинските специалисти разчитат на несъдържащите латекс нитрилни ръкавици. Крайните потребители в медицинската индустрия – болнична и спешна медицинска помощ, дентална медицина, ветеринарна медицина, фармация и биотехнология се доверяват на Нитрилните ръкавици АЛДЕНА.

Ръкавици нитрил АЛДЕНА

Ръкавици Нитрил сини ALDENA

Ръкавици нитрил АЛДЕНА

Ръкавици Нитрил черни ALDENA

Ръкавици нитрил АЛДЕНА

Ръкавици Нитрил с колаген цикламени

Ръкавици нитрил АЛДЕНА

Ръкавици Нитрил зелени

Ръкавици нитрил АЛДЕНА

Ръкавици Нитрил розови

Ключово свойство на нитрила е текстурата на повърхността на ръкавицата, което е важен фактор при избора на ръкавица подходяща за съответната дейност. Повърхността на върха на пръстите на нитрилните ръкавици е грапава, което осигурява допълнителен комфорт при захват на медицински или други инструменти и съответно допълнително улеснява  извършването на манипулациите.

Ръкавиците от нитрил АЛДЕНА без пудра са идеални при боядисване, лепене и други дейности, където пудрата би създала допълнителни проблеми и усложнения при изпълнението на работата.

Какво представлява нитрила?

Нитрилът се произвежда от синтетичен каучуков кополимер, наречен Нитрилен Бутадиен Каучук (NBR). Този Бутадиен каучук е здрав, синтетичен материал състоящ се от акрилонитрил, бутадиен и карбоксилова киселина, които предоставят редица предимства при производството на ръкавици за еднократна употреба, като например – акрилонитрила подобрява химическата устойчивост, докато бутадиена увеличава еластичността и устойчивостта на разкъсване. Ето защо нитрилните ръкавици са най-подходящият избор, когато химическата устойчивост и тази от разкъсване са от най-голямо значение. Ръкавиците от нитрил са три пъти по-устойчиви на разкъсване спрямо виниловите и латексовите ръкавици. Нитрилните ръкавици са алтернативата на латексовите ръкавици, както в медицинският сектор, така и в индустрията. Що се отнася до проблемите свързани с алергичните реакции причинени от протеините в латекса, нитрилните ръкавици са алтернативата на латексовите ръкавици във всяка една сфера или индустрия.