Close
Skip to content

РЪКАВИЦИ ВИНИЛ

Нуждаете се от винилови ръкавици?

Ние от АЛДЕНА сме насреща.

Предлагаме висококачествени ръкавици от винил АЛДЕНА, които са произведени в съответствие с изискванията на Европейската директива за Медицински Изделия 93/42/ЕИО и Европейската директива за Личните Предпазни Средства 89/686/ЕИО и покриват Европейските норми за качество EN 455 1/2/3. Виниловите ръкавици АЛДЕНА ограничават рисковете от възникване на алергии, като алергиите към латекса и тези, които са свързани с пудрата използвана при производството на някои видове ръкавици с цел по-лесно поставяне на ръкавиците. Ръкавиците от винил са честа алтернатива на латексовите ръкавици, понеже предоставят подобно усещане и чувствителност при допир, но при тях ги няма алергените, които се съдържат в естествения латекс и съответно в латексовите ръкавици.

Ръкавиците от винил предоставят икономична и в същото време ефективна защита при работа в различни работни ситуации. Виниловите ръкавици са по-евтини спрямо латексовите и нитрилните ръкавици, като в същото време осигуряват надеждна защита при изпълнението на манипулации, които не изискват висока прецизност на захват при работа и еластичност на материала, от който са произведени ръкавиците. Поради тази причина те се предпочитат при дейности, които изискват честа смяна на ръкавиците.

Ръкавици винил S

Ръкавици Винил ALDENA

Ръкавици Винил L

Ръкавици Винил ALDENA

Ръкавици Винил XL

Ръкавици Винил ALDENA

Виниловите ръкавици са широко използвани, както в медицинския сектор, така и в производството. Ръкавиците от винил предоставят добра бариерна защита срещу патогени съдържащи се в кръвта на болни пациенти, затова се използват в медицинските заведения, лабораториите, заведенията за грижа за възрастни хора и други здравни заведения. В същото време ръкавиците от винил АЛДЕНА без пудра са предпочитано средство за защита и висока хигиена в различните отрасли на хранително-вкусовата промишленост, заведенията за обществено хранене и земеделието.

Виниловите ръкавици се произвеждат от популярния синтетичен материал Поливинилхлорид (PVC). За разлика от нитрилните ръкавици, които са направени от няколко синтетични материала, ръкавиците от винил са произведени единствено от PVC мономери, което ги прави много по-икономични. При производството се добавят пластификатори към PVC, които придават на материала гъвкавост и еластичност. В противен случай PVC материала ще бъде твърд, както например е при производството на ВиК тръби. Винила предоставя отлична чувствителност при допир по време на работа. В сравнение с латексовите и нитрилните ръкавици, тези от винил са по-малко еластични придавайки едно по-свободно и комфортно усещане при носене.

Виниловите ръкавици за еднократна употреба са икономичен избор при изпълнение на работни задачи и манипулации изискващи честа смяна на ръкавиците по време на работа. Това ги прави широко използвани при производството и работата с храни и хранителни продукти, земеделието, почистването, салоните за красота и много други сектори.